Zit caravan in autoverzekering?

Een vraag die wij vaker krijgen; is de caravan gedekt vanuit de autoverzekering? Het antwoord is als volgt. Schade aan derden is wel verzekerd, en eigen schade is niet verzekerd via uw autoverzekering.

Schade die uw caravan aan derden veroorzaakt, is doorgaans wel verzekerd via uw autoverzekering, mits deze is gekoppeld aan uw auto. Schade aan uw eigen caravan is niet verzekerd via uw autoverzekering. U kan zich hiervoor apart verzekeren via een caravanverzekering.

Caravanverzekering nodig?

Is het dan nodig om een verzekering voor uw caravan of camper af te sluiten? Een caravanverzekering dekt naast verkeersongelukken ook andere risico’s en schade zoals brand, diefstal en schade door hagel. Waarschijnlijk zal uw keuze afhangen van de leeftijd en staat van uw caravan of camper. Heeft u net een nieuwe caravan, die veel gebruikt wordt? Dan is een verzekering aan te raden. Maar heeft u een oudere caravan (meer dan 5 jaar oud), die bijna het hele jaar netjes in een stalling staat, en die u maar een paar weken per jaar gebruikt? Dan is het de vraag of de kosten van een verzekering opwegen tegen het risico. Bij schade zult u vanwege de lage dagwaarde niet veel uitgekeerd krijgen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.