Welke soorten caravanverzekeringen zijn er?

Na het aanschaffen van een caravan is het tijd om na te denken over een passende verzekering. Ondanks dat consumenten nog vaak twijfelen of het afsluiten van een caravanverzekering écht nodig is, is het zeker aan te raden om deze af te sluiten. Als eigenaar van een caravan heb je (mogelijk) te maken met risico’s and brand, explosie, blikseminslag en zelfontbranding. Als je een mobiele caravan hebt, komen daar de risico’s van een verkeersongeval of zelfs diefstal bij. De caravan is niet standaard meeverzekerd bij de autoverzekering. Als je de caravan wilt verzekeren, zul je hiervoor dus altijd een aparte caravanverzekering moeten afsluiten.

Verschillende soorten caravanverzekeringen

Bij het afsluiten van een caravanverzekering heb je de keuze uit het verzekeren van de dagwaarde of de nieuwwaarde. Op het moment dat er gekozen wordt voor het verzekeren van de dagwaarde, dan zal de geschatte waarde van de caravan op het moment van schade worden uitbetaald. Bij verzekering tegen nieuwwaarde wordt altijd het bedrag waarvoor de caravan is aangekocht vergoed bij schade. Naast de standaard caravanverzekeringen bieden verzekeraars een hoop uitbreidingsmogelijkheden aan. Een aantal van deze uitbreiding zijn hieronder genoemd.

  • Schade ontstaan door hagel en/of sneeuw
  • Schade aan de inboedel en/of inventaris van de caravan
  • Schade aan een eventuele aanbouw, voortent of luifel
  • Een aanvullende rechtsbijstandsverzekering voor zaken rondom de caravan

Welke soort caravanverzekering moet ik kiezen?

Het is natuurlijk altijd lastig om een keuze te maken als het gaat om verzekeringen. Als uitgangspunt is het aan te raden om nieuwe caravans voorlopig tegen de nieuwwaarde te verzekeren. Als het een wat oudere caravan is, kies dan voor een verzekering tegen dagwaarde. Op deze manier weet je altijd zeker dat de te betalen premie echt in verhouding is met de waarde van de caravan. Kijk daarnaast goed welke dekking geldt. Het is daarbij in elk geval aan te raden om als uitbreiding in ieder geval de schade door hagel te verzekeren. En mocht de caravan een inboedel van waarde hebben, dan kan een inboedelverzekering voor de caravan een geschikte toevoeging zijn.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Exit mobile version