Wel of geen verzekering afsluiten voor de caravan?

Het is niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor de caravan, maar meestal is het wel verstandig. Sommige schades aan de caravan zijn te verhalen op een tegenpartij, andere schades zijn alleen te claimen op een caravanverzekering. Moet je deze verzekering wel of juist niet afsluiten?

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat je als eigenaar van een caravan verplicht bent om er een verzekering voor af te sluiten. De aansprakelijkheidsschade die veroorzaakt kan worden door de caravan is te claimen op de autoverzekering (als de caravan gekoppeld is aan de auto) of op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Maar wat als je met de caravan achter de auto een ongeval veroorzaakt? De schade aan de caravan is alleen te declareren op een caravanverzekering. Heb je deze niet? Dan moet je spaargeld achter de hand hebben waarmee je een andere caravan kunt kopen.

Caravan toch maar verzekeren

Door diverse oorzaken kan je caravan schade oplopen. Hierbij kun je denken aan een ongeluk in het verkeer, stormschade, inbraak en diefstal. Bij één van deze schadeoorzaken zal het schadebedrag in de meest gevallen ver boven de duizend euro uit komen. Je kunt twintig jaar lang met de caravan op vakantie gaan zonder één keer een schade op te lopen, maar het kan anders lopen als je direct het eerste jaar al een flinke schade hebt.

Wat kost een caravanverzekering?

De hoogte van de jaarpremie voor een caravanverzekering is van teveel factoren afhankelijk om één premiebedrag te kunnen noemen. De hoogte van de premie is vooral afhankelijk van de waarde van de caravan. Daarnaast zijn de verschillen per verzekeraar ook nog eens zeer groot. Tegenwoordig voeren verzekeraars ook vaak verschillende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld met of zonder hagelschade verzekeren.

Door de premies van de verschillende verzekeraars te vergelijken kun je achterhalen welke verzekering de meest geschikte is voor jouw caravan.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Exit mobile version