Tips voor verzekeren caravan

De website Interesses.nl heeft een paar goede tips voor het verzekeren van je caravan.

Caravan is gedeeltelijk verzekerd via autoverzekering

Hierover hebben wij al vaker bericht; uw caravan is reeds verzekerd via uw autoverzekering voor deelname in het verkeer. U kunt aanvullend uw toercaravan verzekeren voor schade als gevolg van brand of hagel, en voor diefstal.

Welke waarde wordt uitgekeerd?

Let bij het afsluiten van een caravanverzekering erop welke waarde wordt uitgekeerd. Is dit de nieuwwaarde, vervangingswaarde of dagwaarde?
Nieuwwaarde: de waarde van de caravan op het moment van aankoop
Vervangingswaarde: de waarde waartegen u direct dezelfde of gelijkwaardige caravan tegen de actuele prijzen kunt terugkopen
Dagwaarde: de waarde van uw caravan op dat moment

Korting

Kijk goed rond bij verschillende vergelijkingswebsites en aanbieders voor eventuele kortingen. Vaak zijn er seizoensgebonden acties of krijgt u korting als u meerdere verzekeringen afsluit. En het allerbelangrijkste; kijk of uw schadevrije jaren van invloed zijn op de premie. Bij diverse verzekeraars heeft dit sterke invloed op de premie.

Beveiliging

U dient uw caravan goed te beveiligen, anders vervalt mogelijk de dekking van uw verzekering! Doorgaans dient uw caravan te zijn beveiligd met een disselslot en/of gedemonteerde wielen. Informeer u goed over voorwaarden hieromtrent bij het afsluiten van een caravanverzekering.

Dekking

Niet een leuk onderwerp, maar wel belangrijk. Wat is precies verzekerd? Zijn aanvullende zaken verzekerd zoals de voortent of de inboedel? En op welke manier wordt er bij problemen gehandeld? Krijgt u een vervangend verblijf, om mag u met uw familie midden in de vakantie onverrichter zake terug naar huis?

Kijk in het overzicht van caravanverzekeringen voor een voordelige verzekering die het beste voor uw situatie en caravan past.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.