Caravanverzekering verplicht?

De zomer komt er aan en het vooruitzicht om met je caravan of vouwwagen erop uit te gaan is natuurlijk heerlijk. De vraag die rijst, zeker voor mensen die voor het eerst een caravan of vouwwagen hebben aangeschaft, is of je wel of niet verplicht bent om een caravanverzekering af te sluiten.

Niet noodzakelijk voor dekking schade aan derden

Wat niet alle mensen weten; een caravanverzekering is niet verplicht. Schades die je veroorzaakt met je caravan aan derden wordt namelijk al gedekt door je aansprakelijkheidsverzekering of je autoverzekering. Schade aan een ander die je veroorzaakt met je caravan, terwijl deze is gekoppeld achter je auto, wordt vergoed door je autoverzekering. Schade aan een ander die je veroorzaakt met je caravan, terwijl deze is losgekoppeld van je auto en op z’n beoogde plek staat na een autorit, wordt vergoed door je gewone aansprakelijkheidsverzekering.

Wel handig voor dekking voor diefstal en schade

Alhoewel het dus niet verplicht is om een caravanverzekering af te sluiten, is het zeker wel raadzaam om eerst nog even goed te checken of het wel of niet handig is om een caravanverzekering voor caravan af te sluiten. Een caravan verzekering is namelijk wel aan te raden in verband met diefstal, aanrijdingen of schade als gevolg van (nood)weer. De inventaris die bij je caravan hoort, maar geen bagage is, kun je ook verzekeren.

Let wel: voordat je besluit om een caravanverzekering af te sluiten is het heel belangrijk heel kritisch te kijken wat je echt nodig hebt. Bekijk ons overzicht van caravanverzekeringen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Exit mobile version