Beste caravans

Wat zijn de beste caravans om mee te kamperen? Er zijn maar weinig tests beschikbaar waarin de verschillende modellen echt met elkaar worden vergeleken. Maar we hebben toch wat informatie op een rij gezet.

Meest verkochte caravans in Nederland

De Bovag houdt naast de autoverkopen ook netjes jaarlijks bij hoeveel caravans en campers er worden verkocht. Zij geeft de volgende top 5 van verkochte nieuwe caravans aan.
1. Hobby
2. Fendt
3. Knaus
4. Eriba
5. Bürstner

Zij houdt ook een top 5 voor verkochte nieuwe campers aan, dit zijn Hymer, Bürstner, Adria Mobil, Dethleffs en Chausson.

Caravantest

Nogmaals, het is lastig om online een goede en complete caravantest te vinden. De ANWB, met haar maandblad de Kampeer & Caravan Kampioen (KCK), test regelmatig caravans. Zo heeft zij recent een paar veelvoorkomende caravans getest; namelijk een Caravelair, Home-car, Knaus en Elddis. Verder heeft zij alweer in 2011 vier caravans getest van Adria, Dethleffs, Hobby en LMC. Maar er mist een actueel en compleet overzicht waarbij alle bekende caravanmerken zijn getest.

Caravan kiezen

Caravans.nl heeft een aantal handige tips op een rij gezet hoe u het beste een caravan kunt kopen. Hieruit blijkt dat het lastig is om in het algemeen te stellen wat de beste caravan is. Dit hangt erg af van het voorgenomen gebruik, de gezinssamenstelling en de exacte wensen van de koper.

Caravan verzekeren

Overweegt u een caravan te kopen? Sluit dan tijdig een caravanverzekering af. Bekijk ons overzicht van caravanverzekeringen. U kunt direct online een verzekering voor uw caravan afsluiten.

Gevonden op: beste caravan, wat is de beste caravan, beste caravan merk, beste caravans, wat is een goede caravan, wat zijn de beste caravans, beste merk caravan, de beste caravan, de beste caravans

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Exit mobile version